Kosovo: Uhapšeni za finansiranje terorista blizak prijatelj Ljavdrima Muhadžerija

Izvor: Gazeta Express (tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Fatos Rizvanoli, kojeg je policija juče uhapsila, imao je bliske veze sa džihadistima i liderima Albanaca u terorističkoj grupi u Siriji i Iraku. On je finansirao regrutovanje novih članova za ISIS.

Rizvanoli je iznajmio stan u Prištini, dok je upravljao sa nekoliko firmi koje rade u različitim delovima glavnog grada. Pre nekoliko godina prodavao je "halal" pljeskavice, a sada je vlasnik nekoliko perionica automobila i firme za iznajmljivanje automobila u Prištini. Sve ovo je postigao dok je istovremeno bio blizak prijatelj lidera radikalnih verskih grupa na Kosovu i onih koji su regrutovali članove za "Islamsku državu" (ISIS).

Fatosa Rizvanolija je u sredu uhapsila Kosovska policija, zbog sumnje da je finansirao ovu mrežu na Kosovu i bliskih veza sa džihadistima i ključnim ljudima za regrutovanje na Kosovu. Poznato je da je bio veoma blizak sa albanskim liderima terorističkih grupa i u Siriji, i u Iraku.

List "Zeri" je došao do informacija o Rizvanolijevom biznisu kojim je prikrivao svoje veze sa teroristima.

"Jedan od deset najtraženijih terorista na svetu, Ljavdrim Muhadžeri, koristio je Rizvanolijeve automobile dok je bio na Kosovu i bio je njegov blizak prijatelj," izjavio je izvor čiji je identitet poznat listu Zeri. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.