Euleks danas odlučuje da li Ivanovića pušta iz pritvora

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom orignalno preuzet sa www.rtklive.com)

Sudsko veće Euleksa Osnovnog suda u Mitrovici danas bi trebalo da odluči da li će Oliveru Ivanoviću, lideru GI ''Srbija, demokratija, pravda'', produžiti jednomesečni pritvor ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Nebojša Vlajić, branilac pritvorenog Ivanovića kome je sud odredio pritvor zbog sumnji da je navodno počinio ratni zločin 1999. godine i ubistvo 2000. godine, rekao je da će sudije Euleksa prilikom odlučivanja o eventualnom produžetku pritvora morati da iznesu stav prema garanciji Vlade Srbije za puštanje uhapšenih Srba da se brane sa slobode.

U izjavi za današnju "Politiku", Vlajić je podsetio da odluka o pritvoru Ivanoviću nije doneta u sudnici ili kancelariji specijalnog tužioca, već u nekoj drugoj zgradi.

Vlada Srbije nedavno je dala garancije za četvoricu Srba sa Kosmeta da se brane sa slobode – Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Žarka Veselinovića, Lazu Lazića.

Novoizabrani gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić juče je u pismu specijalnom predstavniku EU na Kosovu, Umniku, Oebsu, Euleksu i Kforu, tražio da se omogući Ivanoviću i ostalim pritvorenim Srbima da se brane sa slobode

Saopštenjem se oglasio i SDP, koji zahteva da nadležni organ na osnovu činjeničnog stanja, a u skladu sa svojim ovlašćenjima, omogući Oliveru Ivanoviću pravo da se brani sa slobode.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.