Eskobar sutra u Beogradu sa Vučićem i Brnabić

FOTO: Instagram/buducnostsrbijeav

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, dolazi sutra u Beograd, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

On će u poslepodnevnim satima održati sastanak sa srpskim predsednikom, Aleksandrom Vučićem.

Poseta američkog zvaničnika, uslediće odmah po završetku dvodnevne posete evropskog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, koji je prethodno bio i u Prištini.

Vlada Srbije potvrdila je da će se Eskobar nakon sastanka sa Vučićem, sutra sastati i sa premijerkom, Anom Brnabić.

Takođe, Radio Slobodna Evropa, pozivajući se na svoja saznanja, navodi da će Eskobar tokom ove nedelje otići i u Prištinu.

Inače, posete ovih međunarodnih zvaničnika dolaze uoči sastanka Vučić-Kurti, koji je najavljen za 18. mart u Ohridu, u Severnoj Makedoniji.

I njemu će, kako je za sada poznato, prisustvovati Lajčak, kao i šef evropske diplomatije, Žozep Borelj.

Tema je implementacija aneksa Sporazuma, sa čijim su se baznim delom 27. februara usaglasili kosovski premijer i srpski predsednik.

O francusko-nemačkom predlogu koji je u međuvremenu preimenovan u Evropski, a potom postao Sporazum Evropske unije, čitajte na našoj tematskoj stranici: Evropski predlogPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.