Enver Zumberi ubijen prvim metkom

Izvor: RTK2/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Preko 20 minuta je trajala borba 50 kosovskih policajaca sa 20 – 15 naoružanih Srba. Pucnjava je pokrila zvuk jednog metka koj je oduzeo život policajcu Enveru Zumberiju. 

Preko 20 minuta je trajala borba 50 kosovskih policajaca sa 20 – 15 naoružanih Srba. Pucnjava je pokrila zvuk jednog metka koj je oduzeo život policajcu Enveru Zumberiju. Skoro tri godine posle njegovog ubistva Tužilaštvo je podiglo optužnicu, koja je bazirana na svedočenju jednog srpskog pripadnika specijalnih snaga koji je učestvovao u toj policijskoj operaciji. On ima status svedoka saradnika.

Veruje se da je prvi metak koji su Srbi ispalili pogodio u glavu policajca Envera Zumberija. Ostalu paljbu je razmenilo 50 pripadnika specijalne operativne policije – ROSU i grupa od 10 do 15 Srba. Sukob je trajao oko 20 minuta u blizini sela Čabra 26. jula 2011. godine. 
 
Detalji incidenta koji je doveo do smrti policajca Envera Zumberija prošle nedelje su doveli do podizanja optužnice koju je tužilac EULEX-a podigao protiv Radovana Radića (1981), poznatog pod nadimkom ”Krelac”, iz Zupča i Milovana Vlaškovića (1979) iz Zubinog potoka poznatog pod nadimkom ”Dragustin”.
 
”Koha Ditore” je nabavila optužnicu protiv Srba od kojih su dvojica u bekstvu. 
 
U optužnici koju je potpisao tužilac Pascal Persoos i tužilac osnovnog suda u Mitrovici Šućri Sulja, za isto krivično delo se terete i Ratomir Bozović (1961) iz Zubinog Potoka, poznat kao ”Dude”, Dušan Jovanović (1990), iz Mitrovice i Radomir Kasalović (1972), iz Zupča. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.