Dva Albanca osuđena za krađu nakita sina predsednika Iračkog Kurdistana

Međunarodni tužilac i državni tužilac iz Osnovnog tužilaštva u Prištini, doneli su presudu u slučaju "Španska krađa" i proglasili krivim dva lica za krađu nakita i drugih skupocenih predmeta u vrednosti od oko 1,3 miliona evra, iz hotelske sobe sina predsednika Iračkog Kurdistana, u Barseloni 2009. godine, saopšteno je juče iz EULEX-a.
 
Veće troje sudija iz Osnovnog suda u Prištini je proglasilo krivim Artana Jelićija i Hakija Januzija za tešku krađu. Obojica su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od dve i po godine.
 
Krađa je izvršena 20. jula 2009. godine u hotelu "Arts", u Barseloni, gde su okrivljeni, i još dvoje osumnjičenih (jedan već osuđen, a drugi u bekstvu), provalili u sobu koju je koristio sin predsednika Iračkog Kurdistana, Masrur Barzani i ukrali dragocene predmete. Nakit i drugi predmeti su zatim doneti na Kosovo, navodi se u saopštenju. 
 
Ovaj slučaj je istraživala policija Kosova, predvođena mešovitim timom sastavljenim od jednog međunarodnog i jednog državnog tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Prištini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.