"Elektrodistribucija Sever " D.O.O. Zubin Potok danas osnovana u ovoj opštini

Na današnjoj vanrednoj sednici SO Zubin Potok doneta je odluka da se osnuje kompanija za distribuciju struje na Severu Kosova. Kompanija je osnovana kao društvo za energetske usluge "Elektrodistrbucija Sever" D.O.O Zubin Potok, a za njenog direktora postavljen je dugogodišnji radnik Elektrokosmeta u Kosovskoj Mitrovici, Boban Novaković. Ovoj sednici prvih petnaestak minuta prisustvovao je i oficir za vezu Srbije u Prištini, Dejan Pavićević, istog dana kada su i druga dva zvaničnika srpske vlade – direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i ministar za omladinu i sport, Vanja Udovičić, u Severnoj Mitrovici otvorili javnu raspravu o Nacionalnoj strategiji za mlade Vlade Republike Srbije. Pavićević je na početku sednice rekao da se kompanija za distribuciju osniva u skladu sa Briselskim sporazumom. Kompanija "Sever" će ubrzo i biti registrovana po kosovskim zakonima, a imaće i sopstven fond od 1000 evra za registraciju. Konačno, građani sa Severa Kosova od januara naredne godine, posle 15 godina, počinju da plaćaju struju.


Srpski oficir za vezu u Prištini rekao je danas u Zubinom Potoku da je u skladu sa Briselskim sporazumom dogovoreno da jedna od lokalnih samouprava sa Severa ima pravo da osnuje kompaniju za distribuciju električne energije, što je u ovom slučaju opština Zubin Potok.

Povezani članci:

Uskoro finalizacija dogovora o struji za Severno Kosovo između Beograda i Prištine

Sever Kosova: Osniva se kompanija za distribuciju struje i počinje naplata?

Šta predviđa okvirni sporazum operatora prenosnih sistema struje Srbije Elektromreža Srbije (EMS) i Kosova (KOSTT) potpisan 12. februara

Ova kompanija će raditi kao komercijalno preduzeće, a od 2015. godine, učestvovaće na liberalizovanom tržištu. Novoizabrani direktor Boban Novaković rekao je da će građani na Severu Kosova imati tri mogućnosti: da sklope ugovor sa ovom kompanijom sa Severa, da sklope ugovor sa KEDS-om, ili da nemaju struju.

 


Delatnosti društva  “Elektrodistribucija Sever” D.O.O Zubin Potok su:
– snabdevanje električnom energijom
– prodaja električne energije na liberalizovanom tržištu
– kupovina kapaciteta električne energije od proizvođača, ili drugih snabdevača po neregulisanim cenama u skladu sa zakonom
– fakturisanje i naplata od svojih potrošača u skladu sa zakonom
– rešavanje žalbi potrošača
– distribucija električne energije (distributivni servis)
– upravljanje distributivnim sistemom
– održavanje i fizičko povezivanje novih potrošača
– planiranje i razvoj distributivne mreže


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.