EKSKLUZIVNO: Seljimi zabranio ulazak srpskim ministrima odbrane i policije (DOKUMENT)

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova zabranilo je, u toku predizborne kampanje, ulazak na Kosovo ministru odbrane Srbije, Zoranu Đorđeviću. 

Povezani članci:

Dikoviću zabranjen ulazak na Kosovo – proglašen personom non grata

Seljimi potpisao: Šešelj persona non grata na Kosovu

Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo

 

List "Zeri" saznaje da je Petrit Seljimi već potpisao opštu zabranu ulaska ministrima odbrane i policije Srbije, zbog prikrivanja ratnih zločina.

Petrit Seljimi se pozvao na izveštaje Saveta Evrope, Evropske komisije, Helsinškog odbora i druge organizacije koje su dokumentovale sabotažu koje je stvarala Srbija u suđenjima za ratne zločine nad Albancima.

Ovo je prvi put da Vlada Kosova "blanko" zabranjuje ulazak ministru unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Zeri.info.

Ministarstvo spoljnih poslova je u proteklih nekoliko nedelja ulazak na Kosovo zabranilo Šešelju, načelniku Generalštaba Vojske Srbije Daviniću (Dikoviću prim.red.), a sada i srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova.

Ranije je zabranjen ulazak srpskom zvaničniku Marku Đuriću, a zabrana je ukinuta posle sporazuma postignutog u Briselu, sa pregovaračkim timom Edite Tahiri, gde je Đurić morao da se izvini za ilegalan ulazak na Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.