Kadri Veselji stigao na Kosovo, privremeno pušten nakon smrti majke

Vest je ažurirana

19.13 – Specijalni sud potvrdio je večeras za Gazeta Express da je Kadriju Veseljiju odobreno da poseti Kosovo.

Kako je saopšteno, usled humanitarnih razloga, sudija za prethodni postupak je naložio sekretaru da rukovodi i nadzire Veseljijev boravak.

Poručili su da EULEX i Kosovska policija podržavaju Specijalni sud.

Iz Haga, međutim, nisu saopštili detalje o samoj poseti, tj. koliko će dugo biti na Kosovu.

„Iz operativnih razloga i radi poštovanja privatnosti g. Veseljija, ne možemo da damo nikakve dodatne informacije o poseti Kosovu“, rekao je portaprol Majkl Dojl (Michael Doyle) za Express.

13.28 – Kadri Veselji stigao na Kosovo, privremeno pušten nakon smrti majke

Bivši predsednik kosovske skupštine i optuženi pred Specijalnim sudom u Hagu za ratne zločine, Kadri Veselji, privremeno je pušten da poseti Kosovo, piše danas Ekonomia Online.

Kako navodi ovaj mediji, Veselji je već stigao na Kosovo, nakon čega je posetio grob svoje majke koja je nedavno preminula.

Ekonomia Online prenosi da je Veselji stigao do groblja u pratnji više vozila EULEX-a, kao i da će tokom dana moći da poseti svoju porodicu u Južnom delu Mitrovice, takođe u pratnji službenika EULEX-a.

Prištinska Koha javila je u međuvremenu da je ispred porodične kuće Veseljija primećen veći broj policijskih snaga, da se okupio veći broj članova porodice i prijatelja.

Specijalni sud se za sada nije oglašavao povodom medijskih navoda, tj. privremenog puštanja Veseljija.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Kadri Veselji privremeno boravi na Kosovu od kada je pritvoren u Hagu.

Prethodno je pušten maja meseca prošle godine kako bi posetio svog oca koji je u bolnici u ozbiljnom stanju. Veselji je potom takođe jula meseca boravio na Kosovu, a nakon što mu je preminuo otac.

.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.