Edi Rama tužio Ramuša Haradinaja, Haradinaj mu poručio: Politička diverzija

Haradinaj Rama

Vest je ažurirana

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, potvrdio je noćas putem svog Fejsbuk naloga da ga je premijer Albanije, Edi Rama, tužio.

„Tužba premijera Rame je potpuno neosnovana i politička diverzija kojom se krije iza medijskih drama kako bi izbegao odgovornost“, napisao je Hadinaj na Fejsbuku i najavio da će svoju odbranu pripremiti u skladu sa zakonom.

„Naš nacija i Kosovo ima ljude koji mogu da uspeju u svakom trenutku“, poručio je takođe.

Oglasio se potom i Ramuš Haradinaj, naglasivši da se radi o neutemeljenoj tužbi i izbegavanju odgovornosti.

„Pripremiću zakonski odgovor na tužbu u zakonskim rokovima! Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i politička diverzija izvršena je kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost. Naš narod i Kosovo imaju ljude branioce u svakom trenutku“, poručio je preko Fejsbuka večeras, što je izazvalo i lavinu komentara.

Tužbu protiv Haradinaja, Edi Rama je najavio još oktobra prošle godine i to zbog izjave Haradinaja da će Rama „zajedno sa Vučićem i Tačijem podeliti deset milijardi evra od podele Kosova“, što Rama smatra klevetom.

„Gospodin (Ramuš Haradinaj) moraće da dođe pred sud Kosova i dokaže optužbu o 10 milijardi koje bismo podelili ja, predsednik Tači i predsednik Srbije, Vučić“, kazao je tada  Rama u emisiji „Mišljenje“, prenosi Gazeta Metro.

Kako je Rama dodao, to nije bio prvi put da Haradinaj „laže“ o njemu.

„Beskrupulozno je slagao kad smo se vratili iz Berlina, rekavši da sam u to vreme u Berlinu ja vršio veći pritisak nego drugi da se ukinu takse. Nikad mu to nisam rekao, rekao sam samo Ramuše ta ponuda Emanuela Makrona dolazi samo jednom, ne dva puta“, objasnio je Rama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.