Dvojica muškaraca napadnuta u severnom delu KM; Svećlja objavio klip: Fašistička milicija napada nedužne

Vest je ažurirana

Dvojica muškaraca napadnuta su danas u severnom delu Kosovske Mitrovice od strane „grupe kriminalaca“, saopštila je upravo Kosovska policija. Kosovski ministar unutrašnjih poslova tvrdi da je reč o „fašističkoj miliciji“, koja „napada nedužne Albance“. Ujedno je objavio video klip incidenta. Njemu odgovara direktor Kancelarije za KiM, uz pitanje – ko će da odgovara za govor mržnje prema Srbima na današnjem protestu u južnom delu Mitrovice. 

Kažu da su njih dvojica u trenutku napada stajali na gradskom trgu.

„Žrtve je napala grupa kriminalaca koji su bili maskirani i organizovani za napad“, a osumnjičeni su pobegli, tvrde iz policije.

Napadnuti muškarci zadobili su telesne povrede i upućeni su na lečenje.

Kosovska policija poručila je da krivična dela ne doprinose miru i javnoj bezbednosti, već samo „pojedincima ili kriminalnim grupama“.

Povodom incidenta ovog popodneva se oglasio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Koristeći isti termin kao i u prethodnim danima kosovski premijer, Svećlja je kazao da „fašistička milicija nastavlja sa napadima na nedužne građane na Severu“.

„Dvojicu Albanaca građana brutalno je napala na trgu Severne Mitrovice fašistička milicija orkestrirana i dirigovana iz Beograda. Ovaj čin nasilja i huliganstva mora biti strogo kažnjen“, poručio je.

Kaže da će odgovorni zločinci „uskoro biti privedeni pravdi“.

„Ove milicije neće moći da uruše pravni i ustavni poredak Republike“, naveo je.

Svećlja je ujedno objavio video klip incidenta na kraju mitrovičkog šetališta.

Kriminalci su vam u glavi jer polazite od sebe i svog gazde

Svećlji je odgovorio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, uz pitanje „Ko će da odgovara za govor mržnje prema Srbima“, na današnjem protestu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

„Srpski lekari, rudari, vaspitači mirno protestuju na severu KiM jer su vaše duge cevi i lažni gradonačelnici okupirali naše objekte uz suzavce i šok bombe, a vaši ekstremisti divljaju u južnoj KM uz povike terorističkoj UČK i govor mržnje prema Srbima! Ko će odgovarati za to?“, naveo je Petković u objavi na Tviteru.

Kaže i da su Svećlji „samo kriminalci i bande u glavi jer polazi od sebe i svog gazde Kurtija“.

„Petoro Srba upucano je od početka godine, a na desetine povređeno zbog vaših specijalaca! Kada ćete uhapsiti Rosu specijalca koji je u leđa upucao Dragišu Galjaka?“, upitao ga je Petković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.