Dvanaest uhapšenih zbog trgovine ljudima i prostitucije; Identifikovane žrtve napuštanja ili zlostavljanja dece

kp policija hapšenje lisice
FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su ove nedelje 12 osoba na Kosovu, odnosno četiri muškaraca i čak osam žena – osumnjičenih za krivična dela „trgovina ljudima“ i „omogućavanje ili prinuda na vršenje prostitucije“. Hapšenja su izvršena nakon racija, ali i identifikacije žrtava trgovine ljudima, kao i zlostavljanja ili napuštanja dece.

Radi se osobama sa inicijalima: A. T. (1978) muškarac, A. Dž. (1997) žena, E. M. (1993) muškarac, F. H. (2000) žena, D. I. (1991) žena, J. H. (1994) žena, Š. I (1981) žena, G. G. (1993) žena, M. T. (2000) žena, A. B. (1997) muškarac, J. J. (1991) žena i K. H. (1963) muškarac.

Hapšenja su usledila nakon što je policija izvršila proveru u tri objekta – tačnije u dva salona za masažu i u jednoj privatnoj kući.

Tu su pronašli i, kao materijalne dokaze, oduzeli jedan revolver, 3 metka kalibra 9 mm, pet mobilnih telefona, kao i drugu „neophodnu dokumentaciju koja doprinosi istrazi“.

Iz policije naglašavaju da je policijska operacija za slučajeve trgovine ljudima sprovedena nakon razmene informacija sa austrijskim vlastima, gde je identifikovana jedna maloletna žrtva.

Od 12 uhapšenih, polovini je već određeno zadržavanje do 48 sati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.