OEBS preuzima ulogu CIK-a na sjeveru

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

”Spremni smo da pomognemo izborni proces ukoliko nam to bude traženo”, rekao je portparol OEBS-a Nikola Gaon. Sinoć je CIK tražio upravo pomoć OEBS-a za sprovođenje poslova izbora na sjeveru Kosova, prenosi “Zeri”.
 
Bez obzira na rezultat i na to kako će proći, opšti izbori 8. juna će biti historijski.
Misija OEBS je spremna da ponovo pomogne u održavanju izbora na sjeveru Kosova, prema scenariju koji je korišćen za lokalne izbore.
”Spremni smo da pomognemo izborni proces ukoliko nam to bude traženo”, rekao je portparol OEBS-a Nikola Gaon.
Za predizbornu kampanju političke partije imaju na raspolaganju po 893 hiljade eura saopštili su u ponedjeljak zvaničnici CIK-a.
”Na osnovu preliminarnih biračkih spiskova, ima preko 1.7 miliona birača i pomnoženo sa 0.50 centi po glasaču, političke partije imaju pravo da potroše za predizbornu kampanju 893 hiljade eura, rekla je predsjednica CIK-a Valdete Daka.
Daka je rekla da je CIK-u potrebna podrška OEBS-a kod Opštinskih izbornih savjetnika, pomoć u transportu prijava i glasačkih paketa putem pošte u saradnji sa CIK-om i za potrebe CIK-a.
 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.