Dušan: Uspeli smo da hospitalizujemo majku – nadam se da će da se oporavi od svega

Dušan
FOTO: KoSSev

Nakon duže od deceniju od kako je obolela od šizofrenije, Drita Muratović iz Kosovske Mitrovice je konačno smeštena u zdravstvenu ustanovu za posebne slučajeve u Štimlju, potvrdio je njen sin – Dušan Obrenović koji već godinama pokušava da pomogne svojoj majci.

„Uz Božiju pomoć, uz pomoć radnika iz našeg srpskog Centra za Socijalni rad i uz pomoć zdravstvenih radnika iz Bolnice u južnom delu Kosovske Mitrovice, uspeli smo da odvedemo našu Majku na lečenje i da je zbrinemo privremeno“, naveo je Dušan u tekstu koji je objavio na svom Fejsbuk profilu, tagujući medije i stranice na društvenim mrežama koje su pisale o njegovom slučaju.

Kazao je da će njegova majka sada da dobija redovno terapiju i svu potrebnu negu i pažnju, te se nada da će jednog dana i da ozdravi.

„Ako da Gospod Bog i ako se bude desilo čudo Božije i da naša Majka ozdravi tražićemo da je otpuste i moći će da se vrati. Nadamo se da će sve proći kako treba i da će početi da prezdravlja i da se oporavlja od svega“, dodao je zabrinuti sin.

Kaže da nije ni srećan, a ni tužan, već da je samo zahvalan Bogu što je, kako kaže, pobedio u jednoj od najteških životnih borbi – „što su ljudi dobre volje uz mene, što me ne ostavlja Bog i što mi daje snagu da nastavim i dalje da se borim!“, naveo je ovaj mladić u objavi.

Zahvalio se svima koji su bili uz porodicu i koji su im pomagali.

„Hvala svima koji su uz nas u ovoj borbi i koji nam pružaju podršku i pomoć, hvala puno svim ljudima i našim sugrađanima“, poručio je Dušan.

Drita Muratović duže od deceniju boluje od shizofrenije. Ona je pre hospitalizacije većinu vremena provodila na ulicama Kosovske Mitrovice, u razgovoru sama sa sobom.

Dušan je duže vreme obijao pragove institucija u pokušaju da pomogne majci.

Upravo je Centar za socijalni rad bio retka ustanova koja se zainteresovala za njihov problem.

Ova porodica živi od socijalne pomoći, a Driti su radnici centra pokušavali da pomognu u dobijanju terapije ali i izdavanju ličnih dokumenata.

Drita nema srpsku ličnu kartu, niti zdravstvenu knjižicu, a tek nedavno je uspela da dobije samo kosovsku ličnu kartu.

O svojoj majci, ali i o stambenom problemu, nemogućnosti da se zaposli, te drugim izazovima sa kojima se svakodnevno suočava, Dušan je nedavno govorio za KoSSev.

Više o tome u tekstu: Dušan traži pomoć za bolesnu majku: Samo želim da je sklonim sa ulice .Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.