DSS: Orkestriran napad na Sandu Rašković-Ivić lažnim izjavama; Kozarev: DSS i Dveri da izađu iz svojih toplih beogradskih kancelarija


Ova vest je deo rubrike IZBORI,  april 2016.


Pokrajinski odbor Kosova i Metohije Demokratske stranke Srbije dao je "punu podršku" predsednici ove stranke, Sandi Rašković-Ivić, s obzirom na, kako su istakli, "orkestrirane napade koji dolaze od strane Aleksandra Vučića i njegovih podanika", kao i od predsednika Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja. Članovi DSS-a na KiM-u, u svom saopštenju, dodaju da se predsednica DSS-a pre svega pokazala na mestu predsednika Koordinacionog centra za KiM, "vrativši na KiM najveći deo institucija srpske države koje su 1999. godine izbegle u tzv. užu Srbiju", a da Aleksandar Vulin i Marko Đurić "kroz Briselske sporazume, te institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji gase, ili predaju separatistima u Prištini". Na saopštenje Pokrajinskog odbora DSS-a reagovao je odmah zamenik direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev. On podseća da je u vreme kada je DSS bila na vlasti, "Kosovo proglasilo nezavisnost", da su na slobodu "iz srpskih zatvora pušteni svi albanski teroristi", a da je nad srpskim narodom počinjen martovski pogrom.

"Lažne izjave zvaničnika SNS-a, koje su izvučene iz konteksta intervjua Sande Rašković-Ivić – da je u Srebrenici izvršen genocidni zločin ne stoje, jer su u Skupštini Srbije jedino poslanici DSS-a glasali protiv rezolucije o Srebrenici, a jedan od poslanika je bila Sanda Rašković-Ivić," ističe se u saopštenju Pokrajinskog odbora DSS-a, uz naglasak da se protiv nje vodi "prljava kampanja" kako bi se sprečio ulazak koalicije DSS-DVERI u Skupštinu Srbije.

"Posebno je gadljivo i otužno kada Aleksandar Vučić spočitava priču o patriotizmu Sandi Rašković-Ivić, imajući u vidu da je on potpisao Briselski sporazum – akt najveće nacionalne izdaje u istoriji srpskog naroda." Iz DSS-a navode i da je Vučić odlaskom u Srebrenicu "pokazao da je u Srebrenici izvršen genocid nad Muslimanima, a da bi "ispeglao svoje ranije geslo da za jednog Srbina treba ubiti sto Muslimana" on je ovoj opštini donirao 5.000.000 evra, što su, podsećaju iz DSS-a – pare poreskih obveznika države Srbije.

Kozarev: Lideri DSS i Dveri izađu iz topline svojih beogradskih kancelarija i odu na Kosovo i Metohiju

Na saopštenje Pokrajinskog odbora DSS-a reagovao je zamenik direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev. On ističe da je u vreme kada je DSS bila na vlasti Kosovo proglasilo nezavisnost, da su na slobodu iz srpskih zatvora pušteni svi albanski teroristi, a da je nad srpskim narodom počinjen martovski pogrom, te da je, kako je naveo Kozarev, u vreme sadašnje vlade sprečen "prijem samoproglašenog Kosova u UNESCO i zaustavljen talas međunarodnog priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti".

"Toliko o rezultatima, a kakve su namere iza ovih bezobzirnih napada možemo samo da pretpostavljamo, jer su Demokratska stranka Srbije i Dveri konačno pokazali svoje pravo lice, svrstavajući se na stranu Samoopredeljenja i ostalih albanskih ekstremista koji osporavaju briselski dijalog Beograda i Prištine i našu borbu za Zajednicu srpskih opština," ističe Kozarev.

"Bilo bi bolje da lideri te dve stranke izađu iz topline svojih beogradskih kancelarija i odu na Kosovo i Metohiju, kako bi porazgovarali sa svojim sunarodnicima, ukoliko uopšte to smeju da učine, umesto da kukavičkim, nesuvislim saopštenjima napadaju ljude koji svakodnevno dele dobro i zlo sa Srbima u našoj južnoj pokrajini," dodao je dalje on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.