Donja Gušterica: Domu zdravlja aparati u vrednosti od 30.000 evra

Dom zdravlja u Donjoj Gušterici dobio je juče ultrazvučni kolor dopler aparat, sterilizator kapaciteta 150 litara i defibrilator. Pored aparata u vrednosti od preko 30.000 evra, opština Gračanica donirala je ovom Domu zdravlja i GIMA torbu za hitne intervencije sa neophodnom opremom i pulsmetre.

"Novim ultrazvukom, dijagnostika je podignuta na najviši nivo i to će doprineti uspešnosti lečenja. Drago mi je što će biti lekarima na zadovoljstvo, a pacijentima na korist," kazao je direktor odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica, Aleksandar Popović, uručivši aparate direktoru Doma zdravlja, Zoranu Mitroviću.

Direktor Doma zdravlja se, sa druge strane, zahvalio na doniranim aparatima i istakao da će oni "unaprediti rad ove zdravstvene ustanove".

Nakon posete Donjoj Gušteraci, predstavnici odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica obišli su i lokalne ambulante u Dobrotinu, Gornjoj Gušterici i Livađu, kako bi im uručili manju količinu lekova i sitnu aparaturu. U razgovoru sa radnicima dogovoreno je i da im se u skorije vreme nabavi manji sterilizatori i inhalacioni aparati.

Opština Gračanica donirala je pre dva dana novi sterilizator i EKG aparat Kliničko-bolničkom centru u Gračanici, a prethodno su, takođe, Muzičkoj školi u Lapljem Selu dodeljeni novi instrumenti i oprema u vrednosti od 8.500 evra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.