Zubin Potok: Dečja izložba i sadnja cveća za Dan planete Zemlje

Sutra će u Zubinom Potoku nizom aktivnosti biti obeležen Dan planete Zemlje. Ova opština je 2015. godine proglašena ekološkom opštinom, a planina Mokra Gora koja se nalazi u ovoj opštini – zaštićenom zonom.

Obeležavanje Dana planete Zemlje će, kako je iz ove opštine saopšteno, početi u 12 časova u kulturnom centru "Stari Kolašin" gde će mališani predškolskom i školskog uzrasta predstaviti svoje radove na temu podizanja ekološke svesti. Izložbu će otvoriti predsednik Privremenog organa i gradonačelnik opštine Zubin Potok, Stevan Vulović.

Nakon toga, krenuće akcija uređenja centralnih ulica ove opštine. Pored čišćenja javnih površina, biće zasađeno i preko dve hiljade cvetova, koji će, kako novode iz opštine, doprineti lepšem izgledu jedine ekološke opštine na Kosovu i Metohije.

Međunarodni Dan planete Zemlje, 22. april, obeležava se širom sveta različitim manifestacijama, a u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.