Dodatno ročište za Olivera Ivanovića, pred sudom 22. novembra

Apelacioni sud Kosova zakazao je za 22. novembar još jedno, dodatno, ročište u slučaju koji se vodi protiv lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića. Sudije na ovom ročištu žele da ispitaju navode odbrane da je za događaje za koje je Ivanović osuđen saslušano mnoštvo svedoka i da je postupak već vođen pred UNMIK-ovim sudom.

"Na ročištu 22. novembra, sud bi trebalo da sasluša tadašnjeg istražnog sudiju UNMIK-ovog suda, Mahmuta Haljimija," rekao je za Tanjug, branilac Olivera Ivanovića, advokat Nebojša Vlajić.

Ivanović je početkom godine, jedini od još četvorice Srba u istom predmetu – osuđen na devetogodišnju zatvorsku kaznu i proglašen krivim za "ratni zločin" – događaje od 14. aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici. Odbrana je uložila žalbu i u toku je postupak pred kosovskim Apelacionim sudom.

O slučaju Ivanovića i ostalim procesima Srba sa Severa, čitajte u našoj podstranici "Sudski procesi protiv Srba sa Severa".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.