Dobrotvorna fondacija Dubaija uskoro gradi svoju prvu džamiju na Kosovu

Foto: Jedna od džamija koju je finansirala ista organizacija sagradila na Filipinima

Dobrotvorna fondacija Dubaija u avgustu počinje izgradnju svoje prve džamije na Kosovu – u Mališevu. Objekat bi trebalo da bude veličine 180 kvadratnih metara, vrednosti od preko 750.000 dirhama, završetak radova očekuje se za 18 meseci. Džamija će moći da primi od 450 do 500 vernika odjednom – javlja khaleejtimes.com.

Izgradnja je najavljena u saradnji sa kosovskim „zvaničnim telima“.

„Dizajn i nacrt džamije koja bi služila površini od oko 3.000 stanovnika spremni su za sprovođenje,“ rekao je sekretar ove dobrotvorne organizacije, Ahmad Mohamed Mismar.

Džamija će se graditi kako bi se obeležio Zajedov humanitarni dan – u ime preminulog šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana, prenosi dalje khaleejtimes.

Ovaj korak usmeren je, objasnio je dalje Mismar, na to kako bi se naglasila uloga osnivača UAE po pitanju humanitarnog i volonterskog rada.

„Ovo takođe odražava solidarnost među svim članovima društva i pomaže širenju i promovisanju kulture humanitarnih inicijativa svuda, kako to savetuje Islam i poziva razborito rukovodstvo,“ dodao je.

Ista organizacija uskoro završava projekat Zajed sela na Šri Lanki.


Pročitajte još: 

UAE: 3.1 miliona dirhama za projekte na Kosovu


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.