Dnevna doza lepog sa KiM-a: "Nije kuća na prodaju"!

Na jednoj od najpopularnijih srpskih Fejsbuk stranica "Dnevna doza lepog" juče je objavljena fotografija sa natpisom "Nije kuća na prodaju", a u opisu fotografije navodi se da je uslikana u selu na Kosovu i Metohiji. Selo u kojem je nastala fotografija nije precizirano, a pored pomenutog natpisa, na fotografiji, u gornjem uglu, nalaze se četiri ocila (Samo sloga Srbina spasava). U donjem delu je ispisan novodni broj telefona sa dve zvezdice umesto dva poslednja broja, a u nastavku je napisano "Zovite?" Ono što ovu fotografiju čini još interesantnijom je to što je objavljena u jeku učestale prodaje srpskih kuća i imovine na KiM-u.

Ova fotografija je do sada 'pokupila' oko 12.500 popularnih lajkova, kao i brojne šerove, ali i oko stotinjak komenatara.

Među pojedinim korisnicima ove društvene mreže povela se čak i polemika u vezi sa dešavanjima na KiM-u, kao i oko prodaje imovine Srba. 

"Ovo možda neko prodaje tamo po Kosovu, a u Metohiji nema šanse, jer je Kosovo više naseljeno Srbima, nego Metohija!!!! Živim u Metohiji, zato kažem," jedan je od komenatara ispod fotografije.

"Imam oko 40 hektara zemlje i 3 kuće na Kosovu, okolina Peći. Mogu da prodam kad god hoću, ali to nikada neću uraditi!!!" – glasio je, takođe, jedan od komentara. 

Početkom decembra, na Fejsbuk stranici "Dnevna doza lepog" objavljena je fotografija sa Malog Zvečana snimljena maja prošle godine na kojoj se u sunčanom danu na vrhu zvečanske tvrđave vijori srpska zastava kroz koju je, igrom svetlosti, na njenoj sredini utisnut krst.

Stranica "Dnevna doza lepog" otvorena je krajem 2013. godine i za sada ima oko 890.500 sviđanja. Pokrenula ju je grupa mladih, koja, kako su sebe predstavili, "želi konačno da podari savremenu stranicu lepog i zanimljivog sadržaja". Oni takođe ističu da je njihova misija da postanu "najveća društvena zajednica", a 2014. dobili su i nagradu "Najbrža rastuća stranica u regionu". Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.