Đurić: Uopšte ne razumem o čemu Tači govori, njegov nije ni milimetar granice AP KiM

To što Tači govori pokazuje da neki zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i dobiju sve. Ali, ne treba da računaju na to, jer se to neće dogoditi,“ Tanjug saopštava reakciju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića posle današnje konferencije za medije kosovskog predsednika Hašima Tačija uoči razgovora u Briselu i njegovu opasku o „granici Kosova i Srbije“ a što je pitanje koje će se, kako tvrdi, u budućnosti naći na pregovaračkom stolu.

Što se tiče Tačijeve priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, uopšte ne razumem o čemu on govori, dodaje Đurić, pošto, kako kaže, njegov, Tačijev, nije nijedan jedini milimetar teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Na kraju, prvi čovek Vlade Srbije zadužen da rešava pitanje Kosova i Metohije nema nikakvo očekivanje od razgovora Vučić-Tači u nedelju u Briselu.

„Zbog očiglednog potpunog odsustva spremnosti Prištine za kompromis i ozbiljan razgovor, od predstojećih razgovora u Briselu ne očekujem ništa,“ zaključuje Đurić, a prenosi Tanjug.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.