Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predstojeći susret na visokom nivou u Briselu biće prvi sastanak finalne faze dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, tvrdi Hašim Tači.

Koja će trajati koliko i uvodna, verovatno. Pregovaračima na najvišem nivou se ne žuri… Pošteno, ni nama.

Na Svetski dan izbeglica ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić poručio je da se od povratka raseljenih neće odustati i pozvao raseljene da ne prodaju svoja imanja.

A do daljnjeg neka žive od kosovskog dodatka.

Koordinator kosovske vlade za dijalog sa Srbijom Avni Arifi je govorio o implementaciji sporazuma koje su postigli Kosovo i Srbija u Brisel: „Nema nedostataka u implementaciji od strane kosovskih institucija, sve sporazume smo implementirali.“ Arifi je dodao da nedostatke ima suprotna strana, rekavši da Vlada Srbija odbija da implementira sporazum o energetici i neke druge sporazume.

Dve strane će intenzivirati razgovore o energetici i telekomunikacijama i okončati ih do 15. juna 2013. Tako piše u sporazumu. E, šta su pregovarači dogovarali o Valču i Gazivodama, a nisu zapisivali, to samo oni znaju, ali ni jedni, ni drugi ne smeju da kažu, jer će im oni drugi reći da lažu. Što obe strane i rade.

Vlada Srbije je formirala Komisiju za promociju i sanaciju štete nakon nevremena koje je bilo u proteklih desetak dana u Srbiji i trenutno se prikupljaju svi izveštaji na osnovu kojih će se reagovati, izjavila je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić.

A ko će i kada će da formira Komisiju za sanaciju štete nastale u Srbiji od 29.06.2017. (inaugurisana premijerka) – ne zna se.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.