Đurić sutra u Lešku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, boraviće sutra na Severu Kosova, saopšteno je iz njegove kancelarije.

On će u sutra, u 13 časova, u Lešku posetiti fabriku otkovaka „Lola Fot“, gde će obići pogone i razgovarati sa radnicima i rukovodstvom ovog preduzeća.

Fabrika otkovaka „Lola Fot“ osnovana je 1984. godine kao ogranak „Lola Sistema Beograd“.  Ova fabrika je specijalizovana za proizvodnju rezervnih delova na bazi otkovaka od čelika. Trenutno upošljava 190 radnika i svoje proizvode, koji se koriste u mašinogradnji, brodogradnji, elektroprivredi, rudarstvu, automobilskoj i drvnoj industriji, proizvodi i plasira najviše za potrebe preduzeća u centralnoj Srbiji, poput „Agromehanike“ iz Boljevaca, „Prve petoletke“ iz Trstenika, rudarskih basena Kolubara i Bor.

Kancelarija za KiM u proteklom periodu pružila je podršku preduzeću „Lola Fot“ u vezi sa pokretanjem proizvodnje u većem kapacitetu i saradnjom sa javnim preduzećem „Metohija“ radi plasmana robe i nabavke repromaterijala.

Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić, poslednji put je na Kosovu prošle nedelje. On je u Goraždevcu položio venac na obnovljeni  spomenik NATO-žrtvama i dvojici dečaka ubijenih na reci Bistrici – Panteliji Dakiću i Ivanu Jovoviću.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.