Đurić šef odbora za implementaciju Briselskog sporazuma

Đurić imenovan za šefa srpskog dela Odbora za implementaciju Briselskog sporazuma i šefa Radne grupe za pregovore sa EU o poglavlju 35; U današnjoj poseti Briselu sa predstavnicim Evropske komisije razgovaraće o svim temama relevantnim za atkuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji. 
 
Vlada Republike Srbije je na jučerašnjoj sednici imenovala direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića za šefa srpskog dela Odbora za implementaciju Briselskog sporazuma i šefa Radne grupe za pregovore sa EU o poglavlju 35, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
 
U saopštenju se takođe navodi da Marko Đurić danas boravi u Briselu gde će se sastati sa predstavnicima Evropske komisije. Planirano je da sa njima razgovara o svim temama koje su relevantne za aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i o pitanjima vezanim za sprovođenje Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
 
Ovo je prva Đurićeva poseta institucijama Evropske unije od preuzimanja dužnosti direktora Kancelarije. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.