Đurić sa Bajdenom – gest poštovanja prema Srbiji, odnosi sa SAD sve bolji

Bajden i Đurić sastanak
FOTO: Marko Đurić/Tviter

Vest je ažurirana

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, Marko Đurić, sastao se ove nedelje sa američkim predsednikom, Džozefom Bajdenom.

Nekadašnji direktor Kancelarije za KiM oglasio se na Tviteru navodeći da je bio u pitanju kraći susret u Beloj kući, gde je ujedno imao čast i da se upiše u zvaničnu Knjigu gostiju.

„Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima“, poručio je Đurić.

Američki ambasador u Beogradu, Kristofer Hil, u međuvremenu je na Tviteru poručio da mu je drago što vidi „odličnog ambasadora prijateljske zemlje zajedno sa predsednikom“.

Hil je i kazao da je ovaj sastanak „znak važnosti partnerstva koje delimo sa Srbijom više od 140 godina“.

On je takođe naveo da je Srbija odgovoran i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici, te da nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir i prosperitet celog Zapadnog Balkana.

„Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih, ocenjuje ovaj ambasador.

Đurić ujedno smatra da će sa Vučićem na čelu Srbija da nastavi da jača saradnju sa međunarodnom zajednicom.

„Kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine, Republika Srbija će, na čelu sa predsednikom Srbije, kao pokretačem brojnih pozitivnih promena u društvu, nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici“, naveo je ovaj diplomata.

Marko Đurić imenovan je, odnosno obavlja dužnost ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama od januara prošle godine.

Pre odlaska u diplomatsku misiju, Đurić je bio direktor Kancelarije za KiM od 2014. do 2020. godine. Ujedno je bio i šef srpskog pregovaračkog tima sve do preuzimanje dužnosti ambasadora, kada ga zamenjuje novi direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.