Đurić: Apel građanima na KiM da se pridržavaju mera Vlade Srbije


Direktor Кancelarije za КiM, Marko Đurić, pozvao je danas građane na Kosovu i Metohiji da se striktno pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije, kako bi se zajednički izborili sa korona virusom. Sarađivaćemo i sa međunarodnim misijama i sa Prištinom, a zarad očuvanja zdravlja ljudi, poručuje Đurić.

Đurić je sve građane pozvao da na samodisciplinovan i odgovoran način, slušaju uputstva lekara i nadležnih državnih tela kao i da budu solidarni i složni.

Prema njegovim rečima, organi lokalnih samouprava na КiM preduzimaju mere i radnje iz svojih nadležnosti, a u svim opštinama sa srpskom većinom formirani su krizni štabovi koji su sačinjeni od lokalnih političkih zvaničnika, zdravstvenih radnika, pripadnika komunalnih službi, predstavnika organa bezbednosti tamo gde je to moguće.

„I na celoj teritoriji КiM u srpskim sredinama vrše se pripreme kako bismo u što je moguće većoj meri spremni dočekali ovaj izazov“, navedeno je u saopštenju.

Apelovao je i na mlade da se u što većem broju uključe u volonterske akcije snabdevanja i pomoći najstarijim sugrađanima i svima kojima je pomoć potrebna.

Podsetimo, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica doneo je juče nakon sednice Kriznog štaba preporuke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona. Više o tome čitajte u:

Milan Ivanović: Imamo dovoljno rukavica, maski, mantila, respiratora, antibiotika i infuzionih rastvora

Privremeni organ KM i Krizni štab doneli set mera za zaštitu stanovništva

Dan nakon uvođenja vanrednog stanja u Srbiji usled virusa korona, oglasili su se i privremeni opštinski organi i medicinski timovi a objavljeni su i brojevi telefona putem kojih građani mogu da stupe u kontakt sa medicinskim timovima, ukoliko sumnjaju na mogućnost zaraze. O tome više u:

Kontakt telefoni za srpske sredine na KiM (vanredne mere usled virusa korona)

Napori da se snabdevanje u srpskim sredinama na КiM održi normalnim

Đurić je dodao i da se preduzimaju maksimalni napori da se snabdevanje u svim srpskim sredinama na КiM održi normalnim.

„U dogovoru i saradnji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima, nastavićemo da se borimo za to da sve potrepštine stignu u naše sredine, naše ustanove i naše bolnice. Zajedno sa našim zdravstvenim radnicima trebovali smo sve ono što je neophodno još pre nekoliko nedelja od naših zvaničnih institucija, a očekujemo da stigne još toga“, rekao je direktor Кancelarije za КiM.

On je poručio da će sarađivati i sa međunarodnim misijama i sa Prištinom i sa svima zarad očuvanja zdravlja ljudi i bezbednosti.

„Ostanimo složni okupljeni i ujedinjeni. Nema nijedne zime koja neće proći i nijednog proleća koje neće doći, i zajedno ćemo ovo prevazići“, zaključio je Đurić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.