Đurić na otvaranju "Dana Gračanice": Deco, vi ste ponos i nada cele Srbije

Dečijim karnevalom i programom u kojem su učestvovali mališani predškolske ustanove "Đurđevak", u Gračanici je danas i zvanično otvorena manifestacija "Dani Gračanice". Otvaranju manifestacije je, pored predsednika opštine Gračanica Vladete Kostića i zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića, prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On je mališanima koji su otvorili manifestaciju poručio da su "ponos i nada cele Srbije."

"Draga deco, vi ste ponos, nada i ljubav cele Srbije. Meni je čast i zadovoljstvo što danas mogu da gledam vašu predstavu, što mogu da uživam u onome što ste vi pripremili i naučili. Želim da vam svaki dan bude sunčan, lep i ispunjen druženjem i ljubavlju kao što je ovaj dan danas. To je dužnost naših roditelja i dužnost nas koji o vama brinemo. Mi ćemo da se postaramo da nemate ni jedne druge brige, osim igre i osim toga kako ćete bolje da učite, bolje da se usavršavate i bolje da napredujete da biste bili ono što jeste, a to je naša najveća uzdanica za budućnost kakvu želimo," poručio je Đurić i dodao da je Gračanica u "srcima svih građana Srbije".

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić je, čestitajući građanima dane opštine, poručio da sva pažnja pojedinaca i institucija treba da bude usmerena na izgradnju bolje budućnosti i srećnije odrastanje za svu decu.

"Oni su najbolji deo nas i upravo zbog toga sva naša pažnja treba da bude prema njima usmerena, jer dok su oni ovako nasmejani i dok imaju zdravo i bezbrižno detinjstvo, mi imamo izvesnu budućnost. Dok je nama njih, opština Gračanica će svaki dan slaviti kao dan opštine," kazao je Kostić.

Na svečanom otvaranju manifestacije "Dani Gračanice" nastupili su i profesori muzičke škole "Stevan Mokranjac", a otvorena i putujuća izložba "Lepote Gračanice". A u osnovnoj školi "Kralj Milutin" je otvorena i dečija likovna kolonija "Moja Gračanica". 

U Gračanici se od danas do 21. septembra obeležavaju dani ove opštine. Od ove godine ustanovljeno je i da je Dan opštine 21. septembar – na hrišćanski praznik Mala Gospojina. Planirano je da se gračanički dani obeleže kulturnim i sportskim manifestacijama, dok će u okviru manifestacije, grupa Van Gog u petak na platou ispred zgrade opštine održati koncert.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.