Đurić i Selaković sutra u Prizrenu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, i ministar pravde u Vladi Srbije, Nikola Selaković, prisustvovaće sutra svetoj arhijerejskoj liturgiji u hramu Svetog Đorđa,​ u Prizrenu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. Đurić će prethodno večeras, kako je takođe najavljeno iz ove kancelarije, u Gračanici otvoriti festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Selaković i Đurić će u 9 časova prisustvovati svetoj arhijerejskoj liturgiji u sabornom hramu Svetog Đorđa, koju će služiti njegova svetost patrijarh srpski Irinej, a nakon toga, u 12 sati, i svečanom činu osvećenja obnovljene Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija.

Podsetimo, patrijarh Irinej zajedno sa arhijerejima danas prisustvuje redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve u Pećkoj Patrijaršiji, čiji će se radni deo, nakon današnje litugije u Patrijaršiji i sutrašnje u Prizrenu, kao i osvećenja Bogoslovije, nastaviti 16. maja u Beogradu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.