Novogodišnji paketići za decu u Stanišoru i Donjoj Brnjici

Oko 600 dece u srpskim selima Donje Brnjice i Stanišor dobilo je juče novogodišnje paketiće. Paketiće je deci uručio zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i direktor kosovske kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić, čija je kancelarija i obezbedila novogodišnje poklone. Paketiće će danas dobiti i deca u Zubinom potoku, Leposaviću i Štrpcu. Njima će poklone uručiti zamenik direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev, saopšteno je iz ove kancelarije.

"Za mene su svi Srbi na Kosovu i Metohiji jedna velika porodica i zato se trudim da ove praznične dane provedem malo više sa ljudima i u neformalnom razgovoru, kada može da se kaže nešto što se inače ne bi reklo, ali, eto, i da uveselimo malo našu dečicu, da pored svih ovih teških životnih problema sa kojima se mučimo, možemo i da se svi malo opustimo i da obradujemo po neko dete malim poklonom," kazao je Stojanović u Stanišoru, poželevši deci da u novoj godini budu zdravi, vragolasti i nestašni i da zadrže osmehe na svojim licima.

Mališane u Stanišoru zabavili su i glumci teatra "Geto" u Gračanici koji su izveli predstavu "Pesnik je kriv za sve."

Nakon Stanišora, stotinak paketića je podeljeno deci u osnovnoj školi "Dimitrije Prica" u Donjoj Brnjici.

Direktor kosovske kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić kazao je da im je cilj da obiđu što više mesta na Kosovu, posebno ona koja su zabačenija i u koja se i do sada retko dolazilo.

"Cilj naših akcija je pre svega da obiđemo mesta koja su najugroženija, pre svega mislimo na jug Kosova, gde su se desili mnogi incidenti. Takođe želimo da pokažemo da nismo zaboravili ni sela u opštini Novo Brdo, i Donju Brnjicu gde do sada niko nije došao," rekao je Tomić.

Početkom nedelje, u osnovnoj školi "Janko Jovanović" u Goraždevcu, novogodišnji paketići podeljeni su deci iz Prizrena, Peći, Istoka i Srbice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.