Đurić: Bolnici u Kosovskoj Mitrovici stiže respirator, 1000 zaštitnih odela

Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić
FOTO: Kancelarija za KiM

Sutra će biti obezbeđeno preuzimanje jednog respiratora za KBC Kosovska Mitrovica, najavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Kako je CINS nedavno istraživao, a prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, u kosovsko-mitrovičkom okrugu koristi se 7 respiratora, i jedan koji se takođe koristi u Kosovskom okrugu.

Đurić je istakao da je za radnike KBC Kosovska Mitrovica obezbeđeno i 1.000 zaštitnih skafandera.

Potvrdio je da je za KBC u Kosovskoj Mitrovici dopremljeno i 20 kutija Hlorokina, leka iz tzv. grupe antimalarika, za obolele pacijente za koje se primenjuje ista terapija kao i u centralnoj Srbiji.

Za Dom zdravlja u Leposaviću obezbeđeni su toplomeri, pulsni oksimetri, aparat za merenje krvnog pritiska, 40 zaštitnih skafandera, 16 zaštitnih vizira, 2.000 rukavica, 200 hirurških maski i 500 kaljača.

Večeras je takođe saopštio i da se 20 osoba u opštini Zubin Potok nalazi u izolaciji, od kojih će se obaviti testiranje za još dve osobe.

Tzv. COVID ambulanta, iz razloga bezbednosti, biće izmeštena iz Doma zdravlja u Zubinom Potoku – u selo Zupče.

Što se tiče COVID ambulante Doma zdravlja u Leposaviću, njima su se danas javile dve osobe sa respiratornim infekcijama, od kojih će jedna biti testirana.

Đurić je saopštio i da će u Gnjilanu svi koji su odlazili u Zdravstveni centar Vranje – i pacijenti i vozači, biti testirani na prisustvo virusa korona, jer su se pojavili oboleli u tom zdravstvenom centru, te da se radi na utvrđivanju kontakata svih inficiranih lica.

Danas nije bilo potvrđenih pozitivnih slučaja na virus korona, a šta je Krizni štab danas saopštio na svojoj redovnoj konferenciji za medije, čitajte u: Nema novih slučajeva na Severu pozitivnih na koronavirus, i dalje ukupno 33Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.