Đakovica: Žena preminula usled povreda nanetih vatrenim oružjem, priveden suprug

Policijska žuta traka

Izvor: Lajmi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovska policija je u saopštenju objavila detalje o današnjem ubistvu u Đakovici. Sumnja se da je muž ubio suprugu.

Po navodima policije, slučaj se dogodio u ulici Alji Ibra u Đakovici, a po izjavama članova porodice, na balkonu kuće dok je počinilac razgovarao sa suprugom R.Š. iz egipćanske zajednice. Tada su čuli pucanj iz vatrenog oružja.

Pročitajte još:

Policija potvrdila da su otac i sin u Gnjilanu ubili rođaku iz niskih pobuda

„Članovi porodice su odmah izašli i videli da njihov otac pomaže ranjenoj majci, koja je potom prebačena u hitnu službu đakovičke bonice gde je žrtva usled povreda preminula. Policija je na licu mesta pronašla pištolj iz kojeg je povređena žrtva.

Po izjavama članova porodice i njihove dece, supružnici su živeli u slozi i nisu imali nikakvih problema među sobom i oni veruju da se sve dogodilo slučajno, te da je njihova majka u tom trenutku čistila pištolj za koji se veruje da je njime i počinjeno delo.

Suprug žrtve je izašao iz kuće i kasnije je uhapšen u komšiluku. Prema njegovoj izjavi, žrtva je držala pištolj u svojim rukama koji je čistila i koji je slučajno opalio. On tvrdi da je napustio kuću zbog teškog emotivnog stanja,“ stoji u saopštenju Kosovske policije.

Saopštenje o slučaju izdalo je i Osnovno tužilaštvo Đakovice.

„Osnovno tužilaštvo Đakovice obaveštava javnost da je danas oko 00:15 došlo do slučaja ubistva u ulici Alji Ibra u Đakovici, za sada iz nepoznatih okolnosti. Žrtva je žena R.Š., starosti oko 50 godina.

Incident se dogodio na balkonu, veruje se da je žrtva smrtonosno povređena vatrenim oružjem u grudi. Sumnja se da je ubistvo prouzrokovao njen suprug Dž.Š. koji je trenutno u bekstvu.

Žrtvu su članovi porodice prebacili u bolnicu u Đakovici, gde su doktori potvrdili njenu smrt.

Kada se slučaj dogodio na balkonu bili su prisutni samo žrtva i njen suprug. Beživotno telo je poslato na obdukciju,“ navodi se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.