Policija potvrdila da su otac i sin u Gnjilanu ubili rođaku iz niskih pobuda

 

Kosovo Police
Kosovo Police

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Policija u Gnjilanu otkrila je detalje o ubistvu koje se desilo juče popodne u selu Žegovačka Vrbica u ovoj opštini.

KP je potvrdila da su 24-godišnju osobu A.N. navodno ubili 47-godišnji B.N. i maloletno lice (16 godina staro) A.N.

Gazeta Express ranije je javila da su žrtva i osumnjičeni članovi iste porodice. Isto tako, Express saznaje da su dvojica osumnjičenih otac i sin.

Policija je takođe potvrdila da su motivi koji su navodno doveli do ovog ubistva niske pobude.

Ovo je saopštenje KP-a:

„Kosovska policija u Gnjilanu putem telefona dobila je informacije o ubistvu.

Nakon primanja informacija, jedinice policijske stanice Gnjilane i Regionalne istrage preduzele su sve primarne akcije za rešavanje ovog slučaja, a odmah je obavešten državni tužilac. Mesto zločina je osigurano, a preduzete su mere za prikupljanje informacija o incidentu.

Policija je izašla na mesto zločina i nažalost samo mogla da utvrdi da je usled, sumnja se, pucnjave iz vatrenog oružja, žrtva A.N. (1994) bila bez ikakvih znakova života. Policija je uspela da uhapsi dvojicu osumnjičenih albanskih državljana Kosova koji žive u selu Žegovačka Vrbica B.N. (1971), kao i A.N. (2002). Oni su dovedeni u policijsku stanicu na ispitivanje u prisustvu advokata odbrane, a donešena je i lovačka puška za koju se sumnja da je žrtva njom ubijena. Oružje je konfiskovano na licu mesta. Policijski istražitelji ispitali su nekoliko očevidaca, dok su u međuvremenu državni tužilac i službenici Instituta sudske medicine došli na lice mesta i  po nalogu državnog tužioca, telo žrtve poslali na obdukciju.

Državni tužilac izdao je 24-časovni nalog za pritvor dvojici osumnjičenih.

Sumnja se da su ovom ozbiljnom događaju prethodila neslaganja i niske pobude između žrtve i osumnjičenih. Istraga u vezi sa ovim teškim slučajem je u toku.“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.