Đaci u klupama i naredne nedelje

Škola,, školska godina
FOTO: Preuzeto sa RTK2

Model neposredne nastave primenjivaće se u svim školama i od ponedeljka 4. aprila, odlučio je Tim za škole, a saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 24. marta do 29. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1049 (0.14%) obolelih.

Iz ministarstva navode da je u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ukupno 2 odeljenja sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada – sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

S druge strane, ukupno je 24 odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i jedna grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn usled pojave tri slučaja infekcije učenika u poslednjih pet kalendarskih dana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.