Đaci Tehničke škole na maturantskoj paradi: Pesma i slavlje, sutra „na maturu bez automobila“ (FOTO)

Deo đaka Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ iz Kosovske Mitrovice danas proslavlja veliku maturu. Uz već tradicionalne trubače, maturanti su prodefilovali Mitrovicom. Lep i sunčan dan, ali i završetak školske godine mamio je osmehe kako na licima srednjoškolaca, koji su završetak srednje škole proslavljali uz pesmu, tako i na licima profesora koji su sa ponosom posmatrali  još jednu generaciju koju šalju u nove životne pohode.

Slavlje je osim pesmom i osmesima, delom obeleženo i đačkom tugom.

„U neku ruku se osećam i tužno, jer se završava jedan veoma lep period naših života. Rastajemo se od drugara, biće više posla, manje druženja, ali idemo dalje“ – kazao je za KoSSev jedan od slavljenika i učenik Tehničke škole, Milosavljević Stojan.

Bojan Radulović dodao je da deli osećanja svojih drugara i drugarica. Ali i razmišlja o daljem školovanju: „Planiram da upišem Tehnički fakultet u Mitrovici“.

Đaci Tehničke škole sa profesorom Petrom Subotićem

Slavlje se, ipak, ne završava danas. Sledi i matursko veče. A srednojškolci Tehničke škole, proslavljaju ga na poseban način. Umesto skupi automobili, do mesta proslave prevoziće ih autobus, pa će tako u skladu sa svojim srednjoškolskim obrazovanjem, promovisati bezbednost u saobraćaju. Ova je treća generacija koja odlazi na maturu bez automobila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.