Direktor INFRAKOS: Iz medija smo saznali o dogovoru o železničkoj liniji Beograd-Priština

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Izvršni direktor INFRAKOS-a, Agron Tači (Agron Thaçi), rekao je da ih je dogovor o železnici između Kosova i Srbije zatekao nespremne.

„Uhvaćeni smo nespremni. Na Vladi je da formira radne grupe. Tada možemo da ponudimo našu ekspertizu kako bi to uspelo u praksi“, rekao je Tači za javnu televiziju.

„Nismo imali nikakvih najava. O tome smo obavešteni iz medija“, dodao je.

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije, Ričard Grenel, u telefonskom razgovoru za list Koha Ditore, rekao je da je načelno postignut dogovor o otvaranju železničke linije između Beograda i Prištine.

U razgovoru sa grupom novinara, Grenel je rekao tokom posete Prištini i Beogradu da je dobio saglasnost obe strane za takav korak. Dogovor je u principu postignut, pa se očekuje da će se o detaljima pregovarati od ponedeljka.

On je za „Koha Ditore“ izjavio da je saglasnost za jedan takav sporazum dobio od aktuelne vlade, ali i od lidera partija koje pregovaraju o mogućoj vladajućoj koaliciji.

Pročitajte još:

Grenel i Vučić: Započeti razgovori o železničkoj liniji BG-PR, da se ukinu takse i prekine kampanja otpriznanjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.