Deset godina zatvora zbog prevara sa nemačkim vizama

Sud
FOTO: N1

Osnovni sud u Prizrenu osudio je dvojicu Albanaca na ukupno deset godina zatvora, a trećeg na šest meseci uslovne kazne zbog toga što su 500 građana prevarili obećavajući im da će im izvaditi nemačke radne vize, prenosi prištinska Koha.

Osuđenima Fljamuru Hodži, Besimu Redžaju i Veprimu Redžepiju stavlja se na teret prevara, pranje novca i falsifikovanje dokumenata.

Fljamur Hodža osuđen je na šest godina zatvora. Njemu je ujedno izrečena i novčana kazna u iznosu od 21.000 evra. Po donošenju presude on je ostao u pritvoru.

Besim Redžaj osuđen je na četiri godine zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 12.000 evra, dok je treći – Veprim Redžepi, osuđen na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Prvoj dvojici je takođe zaplenjen deo imovine, a oni će biti u obavezi da nadoknade štetu oštećenima nakon što presuda bude postala pravosnažna.

Advokat Fljamura Hodže, najavio je žalbu Apelacionom sudu, zbog toga što je, kako prenosi prištinska Koha, tužilaštvo pogrešno izračunalo nanete štete u ovom slučaju.

Navodno je do 3.000 evra plaćano za nemačku radnu vizu, prenosi ovaj mediji, dodajući da ovo nije jedini slučaj prevare sa vizam na Kosovu, te da su optužnice podignute u još dva slučaja koji još uvek nisu pokrenuti pred Osnovnim sudom u Prištini.

Zbog prevare u vezi sa vizama pred Osnovnim sudom u Prištini se vode još dva postupka i to protiv bivšeg poslanika Evroatlantske partije, Miljaima Zeke i drugi, protiv sina bivšeg kosovskog predsednika Rugove, takođe poslanika, Uke Rugove i bivšeg ministra kulture, omladine i sporta Astrita Haraćija.

Povezani članci:

Uhapšen kosovski poslanik Miljaim Zeka, pretio specijalnom tužiocu

Miljaim Zeka u kućnom pritvoru

Odloženo suđenje kandidatu za premijera KosovaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.