Miljaim Zeka u kućnom pritvoru

Miljaim Zeka
Miljaim Zeka

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog)

Pretpretresni sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je kućni pritvor u trajanju od mesec dana poslaniku Skupštine Kosova, Miljaimu Zeki, prenosi Express.

Kosovskog novinara koji je postao političar, Miljaima Zeku, koji je na izborima u junu dobio mesto u kosovskoj skupštini, uhapsila je u ponedeljak Kosovska policija zbog navodne umešanosti u prevaru sa vizama i određen mu je kućni pritvor u trajanju od 48 sati.

Sud je u utorak odbacio zahtev tužioca da Zeka bude smešten u pritvor. Advokat, Gazmend Haljiljaj, rekao je Gazeti Express da je uspeo da ubedi sud da su optužbe tužioca neosnovane u ovom slučaju. Haljiljaj je takođe najavio da će da podnese žalbu protiv današnje odluke suda.

Zeku, poslanika manjinske vladajuće koalicije Nisma, u ponedeljak je uhapsila jedinica Kosovske policije za privredni kriminal, nakon što je istraživački portal Insajderi objavio niz članaka o njegovoj navodnoj umešanosti u prevaru sa vizama.

Prema Insajderiju, Zeka je registrovao firmu sa Iljirom Krasnićijem, i obećao građanima Kosova nemačke vize u zamenu za novac. Insajderi prenosi da je 920 kosovskih građana isprobalo svoju sreću da dobije radnu vizu u Nemačkoj preko ove agencije za zapošljavanje, a koju je osnovao Zeka i njegov poslovni partner Krasnići.

Prema Insajderiju, takođe, svaki podnosilac zahteva za vizu platio je između 50 i 3.500 evra za radnu vizu. Ali, umesto da dobiju vize, postali su žrtve prevare. Zekin partner, Iljir Krasnići, uhapšen je pre nekoliko nedelja i nalazi se u istražnom pritvoru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.