Dendijas telefonom obavestio Lajčaka o jučerašnjoj poseti Prištini

FOTO: Nikos Dendijas

Ministar spoljnih poslova Grčke, Nikos Dendijas, razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Ovaj ministar je, u kratkoj objavi na Tviteru, naveo da je Lajčaka, putem telefonskog razgovora, obavestio o jučerašnjoj poseti Prištini, kao i o najnovijim dešavanjima u dijalogu između Beograda i Prištine.

„Danas sam imao telefonski razgovor sa specijalnim predstavnikom EU, Miroslavom Lajčakom, koga sam obavestio o mojoj nedavnoj poseti Prištini, kao i najnovijim dešavanjima u dijalogu Beograda i Prištine“, poručio je u kratkoj objavi Nikos Dendijas.

Najviši prištinski zvaničnici ugostili su juče ovog grčkog ministra – ministra zemlje koja ne priznaje Kosovo, gde su razgovarali o dijalogu koji se vodi u Briselu, ali i produbljivanju odnosa, te tražili od njegove zemlje podršku članstvu Kosova u evroatlantskim strukturama.

O ovim temama, Dendijas je razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, kao i sa ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom.

Ovo je, inače, bila šesta Dendijasova poseta Kosovu. On je ujedno krajem decembra boravio u poseti Prištini, nakon što je prethodno posetio Beograd, gde je bio i gost na porodičnoj slavi porodice srpskog predsednika.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.