Demokratska stranka podržala Olivera Ivanovića

Demokratska stranka podržala je GI "Srbija, demokratija, pravda" i njenog lidera, Olivera Ivanovića, kao kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice, na predstojećim kosovskim lokalnim izborima, 22. oktobra, saopštila je ova srpska opoziciona stranka. Upravo je GI SDP "organizacija koja se bori za interese građana u cilju normalizacije i boljeg života svih Srba na Kosovu", ocenjuju iz DS-a. "Tolerantna i mudra" politika su jedina opcija koja garantuje opstanak Srba, dok, kako navode, "bahato bogaćenje, kriminal i manipulacije strahom pripadnika Srpske liste gotovo da osiguravaju nestanak srpskog naroda koji se u sve većem broju iseljava". 

"Teror i strahovlada koji su uvedeni u srpskim sredinama na Kosovu kulminirali su u poslednje vreme kada se bacaju bombe i pale kola opozicionih funkcionera. Takozvana 'Srpska lista', odnosno ogranak Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji, teži apsolutnoj dominaciji i kontroli nad svim aspektima života Srba na Kosovu, po svaku cenu," izneli su iz DS-a optužbe na račun najveće stranke kosovskometohijskih Srba, u saopštenju za medije objavljenom na njihovom sajtu. 

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

Dalje navode i da se u "punom kapacitetu vratila radikalska retorika o 'izdajnicima' u vidu skandalozne izjave" Marka Đurića da oni koji nisu za SNS, odnosno Srpsku listu, protiv su Srbije i srpskog naroda. 

Podsećaju i da se Demokratska stranka na čijem je sada čelu Dragan Šutanovac "uvek zalagala za funkcionalno i mirno" rešenje kosovske krize, još od 1990. godine. 

Ne veruju, dodaju, u "mitološko vođenje politike", niti su ikada, navode, pristali da "trguju ljudima i njihovim životima zarad lakih dnevnopolitičkih poena". 

"Pozivamo sve građane koji imaju pravo glasa da ustanu u odbranu svojih interesa, a ne direktora i šefova iz Beograda koji im poručuju šta im je činiti," zaključuju iz DS-a.

Kosovski lokalni izbori održavaju se 22. oktobra. Na njima učestvuje najmanje 10 stranaka kosovskohmetohijskih Srba. Podršku Beograda dobila je samo Srpska lista.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.