Delije promovisale novi slogan: Državo, zaustavi iseljavanje Srba sa Kosova

Deliije predstavile novi slogan "Državo zaustravi iseljavanje Srba sa Kosova"
FOTO: Deliije predstavile novi slogan „Državo zaustravi iseljavanje Srba sa Kosova“/N1

Poruku „Državo, zaustavi iseljavanje Srba sa Kosova!“, Delije su sinoć istakle na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda – Žalgiris, ali i danas na ulicama Beograda. Na velikoj zastavi Srbije, u središtu je mapa Kosova.

Navijači Crvene zvezde su se okupili danas kod Hrama Svetog Save i uz isticanje navedene poruke, prošetali do stadiona „Rajko Mitić“ na prolećnu premijeru protiv Voždovca.

Sportklub N1 javlja da je jedno vreme saobraćaj na relaciji od Autokomande do Slavije bio blokiran ili usporen, a Delije su u pratnji policije prošetale do najvećeg srpskog stadiona.

„Očekuje se da pesme o ljubavi prema Kosmetu i poruke državi budu dominantne i tokom utakmice sa Voždovcem, a početak meča je u 16.30 časova i sva dešavanja možete pratiti u uživo blogu Sport kluba“, piše ovaj kanal.


Podsetimo, Delije su krajem jula prošle godine takođe na svom stadionu predstavile tada novi slogan „Kad se vojska na Kosovo vrati“, nakon čega je usledilo jednobrazno serijsko ispisivanje ove poruke širom Srbije ali i regiona.

Umesto dolaska vojske, krajem septembra u Banjskoj, Kosovska policija je ubila trojicu lokalnih Srba, koji su bili deo naoružane uniformisane grupe pod komandom Milana Radoičića, nakon što je u zasedi ubijen kosovski policajac. Tom prilikom je zaplenjen arsenal vojnog naoružanja iz Srbije i opreme u vrednosti od pet miliona evra, uz ostavljena dokumenta, snimke navodnih vežbi sa vojnih poligona u Srbiji. Predsednik Vučić je tada naglasio da se radi isključivo o Srbima sa Kosova.

Korteo navijača Crvene zvezde pred meč sa Voždovcem
Korteo navijača Crvene zvezde pred meč sa Voždovcem


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.