Delegacija ministarstva poljoprivrede od danas na KiM-u: Procena za paket pomoći

Stručna delegacija Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za KiM, boraviće danas i sutra na Kosovu i Metohiji. Razgovaraće sa polјoprivrednim proizvođačima i na terenu izvršiti procenu kako bi se napravio adekvatan paket pomoći za srpsko stanovništvo, saopšteno je iz ovog minstarstva. 

Predstavnici ministarstva polјoprivrede sastaće se danas u Ranilugu sa polјoprivrednim proizvođačima iz Vitine, Gnjilana i Parteša, a potom će obići i, kako se navodi – istaknute polјoprivrednike u tom kraju.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovaće sutrašnjim razgovorima, potvrđeno je u međuvremenu iz ove kancelarije: 

–    u 8,30, u Domu kulture u Laplјem Selu, sa polјoprivrednicima Laplјeg Sela i Gračanice;
–    u 12 časova, u Velikoj Hoči, sa potencijalnim polјoprivrednim proizvođačima orahovačkog kraja i obilazak vinarije u Velikoj Hoči;
–    u 16 časova, u Domu kulture u Goraždevcu, sa polјoprivrednim proizvođačima iz Goraždevca, Kline i Istoka.

U Štrpcu će se sastati sa polјoprivrednim proizvođačima iz Štrpca i Gore, kao i sa malinarima. O problemima sa kojima se suočavaju razgovaraće i sa polјoprivrednim proizvođačima iz Novog Brda i  Kamenice.

U sredu, delegacija u kojoj će biti i stručnjaci Instituta za voćarstvo Čačak, Instituta za stočarstvo, Beograd-Zemun i Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka sastaće se sa polјoprivrednim proizvođačima Gračanice i Laplјeg Sela. Razgovaraće i sa potencijalnim polјoprivrednim proizvođačima sa teritorije Velike Hoče gde će posetiti i vinariju.

U Goraždevcu će se sastati sa polјoprivrednim proizvođačima iz Goraždevca, Kline i Istoka.

Poseta Kosovu i Metohiji realizuje se na osnovu dogovora o pružanju pomoći Srbima sa Kosova kako bi rešili konkretne probleme o kojima su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove nedavne posete Kosovu i Metohiji, navode iz ministarstva poljoprivrede Srbije. 

Ova poseta usledila je nakon ubistva Olivera Ivanovića, a u nameri Predsednika Srbije da smiri tenzije i strah posle ovog ubistva. Detaljnije u vestima: 

Posle razgovora s Vučićem, dobili krov nad glavom

Kozarev uručio donaciju domaćinstvu Milana Kovačevića

Snežana Dubić dobila nov traktor: Srećna sam, imamo čime da se nadamo

Posle donatorske večeri u Beogradu za obrazovanje na KiM-u gotovo 11 miliona

Đorđević u Beogradu sa direktorima centara za socijalni rad sa KiM-a

Utvrđuje se koliko ljudi na KiM prima dvostruke zarade

U Beogradu 30. januara donatorsko veče za pomoć školama na KiM-u

Nedimović: Dodatna pomoć poljoprivrednicima na KiM

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.