Deficit lekova na Kosovu, farmaceutske kompanije kasne sa isporukom

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Služba kliničko-univerzitetskih bolnica Kosova objavila je spisak farmaceutskih kompanija koje su zakasnile u snabdevanju lekovima i potrošnim materijalom.

Prema saopštenju SKUK-a, sedamnaest kompanija je zakasnilo sa snabdevanjem 17 proizvoda.

SKUK je saopštio da su ove kompanije kažnjavaju se po Zakonu o javnim nabavkama.

„Uprava Kliničke i univerzitetske bolničke službe Kosova odlučila je da objavi spisak farmaceutskih kompanija koje su zakasnile u isporuci lekova i potrošnog materijala, uprkos potpisanim ugovorima sa SKUK-om“, navodi se u saopštenju SKUK-a.

Lekovi sa njim koji se ne isporučuju su: atropin, midazolam, morfijum, noradrenalin, mikofenolat natrijum, karboplatin, gemcitabin, amiodaron, oksitocin, flufenazin, natrijum hlorid, etomidat.

SKUK je objavio i potrošni materijal koji nije stigao u ovu instituciju iako je naručen.

Bolnička služba je objavila i spisak proizvoda koji su deficitarni, za koje su bili otvoreni postupci nabavke, ali nije bilo ponuđača.

Ova lista sadrži 11 proizvoda: bikalutamid, pankuronijum, ergometrin, paracetamol, Oloprost, Glicerol Trinitrat tablete, Glicerol Trinitrat sprej, Prostaglandin E, kalcijum folinat, Fluoruracil, Azatioprin.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.