Deda: Dan srama za kosovsku skupštinu

Iljir Deda FOTO: Gazeta Express
Iljir Deda FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Poslanik Alternative Iljir Deda rekao je da je većina (vladajuća) danas maltretirala sve članove Skupštine.

„To je dan srama za Skupštinu Kosova. To je sramno za ovo zakonodavstvo. Pozicija je pokušala da pokaže da postoji većina koje nema i maltretirala nas je ceo dan. Danas je bilo potrebno da se glasa za rezoluciju za zaštitu teritorijalnog integriteta Kosova. Ovi (pozicija) nisu u koheziji među sobom samima,“ rekao je Deda.

„Danas sam hteo da na sednicu dođem i održim govor o greškama u koracima koje je napravila vladajuća većina. Bili smo jasni više od bilo koje druge stranke da se protivimo igri sa granicama koja je veoma opasan projekat. (Vladajuća) većina je napravila grešku u koracima i pokušava da to učini širom Kosova. Danas je dan kolapsa za Vladu,“ izveštava Klan Kosova.

Što se tiče učešća zamenice LDK-a, Teute Rugove – na početku sednice kako bi se došlo do kvoruma, Deda je rekao:

„Ne znam zašto je to uradila, ovakva vest je bila i prošle godine kada se birala vlada, Rugova je došla ovde i napravila je broj 60-60. Ono što smo danas videli je da opozicija ima samo 57 poslanika.“

Pročitajte još:

Koalicija vlade Ramuša Haradinaja uslovljena Srpskom listom

Priština: Dve vanredne sednice o dijalogu sa Beogradom i „razmeni teritorija“, uzajamni pokušaji blokade sednica, Srpska lista u skupštini

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.