Koalicija vlade Ramuša Haradinaja uslovljena Srpskom listom

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sednica na kojoj treba da se glasa za pregovarački tim i koju je sazvala trenutna vladajuća koalicija, u potpunosti zavisi od glasova Srpske liste.

Izvori Gazete express ukazuju na to da su poslanici Srpske liste danas povučeni, te da je to pravi razlog zašto se sednica odlagala danas usled rizika da ne uspe.

Sednica je počela ujutru, odložena do 16:30, pa potom do 18:30, ali niko od koalicionih lidera nije kazao zašto se dešavaju tako duge pauze.

Izvori Ekspresa kažu da su srpski poslanici već promenili stav bojkotovanjem sednice.

Podsetimo se da je Vlada Haradinaja formirana nakon nekoliko sati čekanja na poslanike Srpske liste. Dok su danas uslovljeni njihovim glasanjem za pregovarački tim za dijalog između Kosova i Srbije.

Vlada je juče predložila tim koji će da vodi dijalog između Kosova i Srbije. Kao predsedavajući predložen je Fatmir Ljimaj, a za zamenika Enver Hodžaj. Predloženi za članove pregovaračkog tima sa Srbijom su Bedžet Pacoli, Dardan Gaši, Avni Arifi i Mahir Jagcilar.

Međutim, poslanici iz opozicije su rekli da je cilj ovog tima komadanje Kosova i čim se završi sednica koju je sazvala vladajuća koalicija, počeće ona koju je zatražila opozicija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.