Akcija "Kosmetu na dar": Studenti uručili paketiće učenicima škole "Kosovski božur"

U okviru humanitarne akcije "Kosmetu na dar" danas su u Kosovskoj Mitrovici uručeni novogodišnji paketići deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju osnovnu i srednju školu "Kosovski božur". Ukupno je uručeno 43 paketića.

U humanitarnoj akciji "Kosmetu na dar" učestvovali su studenti pravnih fakulteta iz Novog Sada koji su i pokrenuli ovu akciju, zatim studenti iz Beograda, Novog Pazara, Niša i Kragujevca, kao i studenti svih fakulteta Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Ovi studenti će sutra, takođe, novogodišnje paketiće podeliti i deci u srpskim sredinama u Metohiji – u Goraždevcu, Velikoj Hoči, Osojanu.

Oni su jutros na prelazu Jarinje bili zadržali oko dva sata od strane kosovske carine, jer je, kako je objasnio za KoSSev član Studentskog parlamenta Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac, vrednost robe koju su prenosili iznosila više od 170 evra.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.