Daut Haradinaj: Sada se srpski ministri smenjuju odmah nakon izjava, a ne posle protesta kao u vreme Mustafe

skupština kosova

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran, jučerašnje izdanje)

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti (Albin Kurti), potez premijera koji je razrešio dužnosti srpske ministre, vidi samo kao sredstvo za skretanje pažnje sa činjenice da Vlada prolazi kroz krizu.

Međutim, brat premijera Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, izjavio je juče, da se sada srpski ministri smenjuju odmah posle izjava, a ne kao u vreme Ise Mustafe, kada je Jablanović smenjen tek posle protesta, prenosi KTV.

Ovo je izjavljeno juče u Skupštini Kosova, gde su se poslanici vratili redovnim plenarnim zasedanjima, iako je početak sednice obeležio manji broj poslanika u sali.

Poslanik Haradinaj je odgovorio i poslanicima opozicije koji su kritikovali Vladu zbog miliona koji se ulažu u autoput Dukađini (Metohija).

Takse na srpske proizvode nisu prošle nezapaženo ni na ovoj sednici.

U međuvremenu, formiranje ad hoc komisije za poboljšavanje izbornog procesa podelilo je parlamentarne grupe u Skupštini.

Prethodno su se složili da deo ove komisije budu svi lideri parlamentarnih grupa, dok su se tri najveće stranke u Skupštini saglasile da imenuju i ženu kao predstavnicu, ali je LDK imenovao drugog poslanika.

Konačno, poslanici su produžili mandat Odboru za ispitivanje PTK, jer su im prethodno greškom odredili mandat od mesec dana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.