Danas nastavak dijaloga u Briselu

Nastavak tzv. tehničkog dijaloga, odnosno dijaloga na ekspertskom nivou, nastavlja se danas i sutra u Briselu. Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, srpsku delegaciju predvodi direktor ove kancelarije Marko Đurić, dok sa prištinske strane još uvek nema zvanične potvrde.

Iz Beograda navode da će se među temama naći primena sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i drugih sporazuma postignutih 25. avgusta prošle godine.

Razgovori se vode u sedištu Evropske službe za spoljne poslove.

Dve strane se uzajamno optužuju za nesprovođenje do sada postignutih sporazuma. Za Prištinu, kao ključni sporazumi, koje, kako odatle navode, ne sprovodi srpska strana – su sporazumi o telekomunikacijama, slobodi kretanja i energetici, dok je za srpsku stranu u javnosti kao ključni sporazum označeno formiranje Zajednice srpskih opština. Više o tome kako dve strane ocenjuju dosadašnju primenu briselskih sporazuma pročitajte u našim nedavno objavljenim pregledima:

Beograd o primeni sporazuma iz Brisela: Priština kriva za nesprovođenje

Šta sadrži najnoviji izveštaj Edite Tahiri o dogovorima sa Beogradom?​

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.