Dačić: Razgraničenje zvanični predlog Beograda za rešenje kosovskog pitanja

Ivica Dačić
Izvor: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je razgraničenje zvanični predlog Srbije za razrešenje kosovskog pitanja u dijalogu sa albanskom stranom, ali da još nije određeno gde bi bila linija razgraničenja.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da ideja o razgraničenju postoji kao predlog, ali da nije definisano gde bi bila linija.

Albanska strana i dalje ćuti na taj predlog, koliko se dalo zaključiti iz odgovora ministra spoljnih poslova: „Albanska strana još nije odgovorila, s obzirom da dijaloga trenutno nema.“

„Vašington zainteresovan za dijalog“

Dačić je izjavio da je Sjedinjenim Američkim Državama najviše stalo da se na Kosovu dođe do kompromisa i trajnog rešenja.

„Vašington je najviše zainteresovan da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine, više nego Velika Britanija i Nemačka,“ rekao je Dačić, uz konstataciju da su SAD ranije imale stav da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.