Dačić: Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011.

Gvineja Bisao povukla je danas odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

"O tome me je danas obavestio Premijer Gvineje Bisao," rekao je Dačić agenciji Tanjug.

On je dodao da je ta zemlja o današnjem povlačenju priznanja poslala notu Prištini.

Gvineja Bisao je, kako je objasnio Dačić, i zvanično poništila pismo i priznanje u tom pismu iz 2011. godine, kojim je, ocenio je, "manipulisala" Priština. 

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo je krajem prošle nedelje, boraveći u Beogradu, izjavio da nije video nikakav dokument koji bi potvrdio da je ta zemlja priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Ako neko od vas ima neki papir, neka mi pokaže, ja sam sve pretražio, ništa nisam našao," rekao je Umaro Sisoko Embalo na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa Dačićem.

Potom se oglasilo i Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, navodeći da je Gvineja Bisao priznala unilateralnu nezavisnost Kosova istovremeno upućujući na verbalnu notu o priznavanju, od 11. januara 2011. godine.

Podsetimo, nedavno je i Surinam, kako je takođe saopštio ministar spoljnih poslova Srbije, povukao odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.