Da li je gradonačelnik pesnicom udario odbornika?

(Jučerašnje izdanje)

Odbornik Skupštine Opštine Klokot, Srđan Belošević, tvrdi da ga je gradonačelnik ove lokalne samouprave, Srećko Spasić, danas u više navrata fizički napao. Spasić negira da je pesnicom udario Beloševića i tvrdi da je došlo do verbalnog incidenta između njih dvojice, što potvrđuje i portparol kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani.

Odbornik u Skupštini Opštine Klokot, Srđan Belošević, tvrdi da ga je fizički napao gradonačelnik, Srećko Spasić, pred početak debate o radu ove opštine u Klokotu. Belošević koji već duže vreme ne podržava rad Spasića, kaže da ne zna razlog zašto je napadnut.

"Mi smo sedeli u hodniku,čekali smo, međutim gradonačelnik je odjednom otvorio vrata i nasrnuo, udario me u glavu, u predelu vilice. Da jedan gradonačelnik udari odbornika gde su bili sami novinari, gde je bilo 30-ak meštana, imam svedoke i otišao sam u policiju i prijavio ceo taj slučaj," rekao je Belošević u izjavi za RTK2.

S druge strane, gradonačelnik Spasić negira da je fizički napao Beloševića, ali potvrđuje da je do incidenta došlo.

"To je neistina, radi se o čistim lažina gospodina Beloševića. Pre nego što je počela debata oni su isprovocirali ovaj slučaj i išli su provokativno. Na samom ulazu zgrade sukobili su se sa obezbeđenjem. Hteli su da uđu i oni koji nisu bili pozvani i tako je ispao problem i došlo do nesuglasica i do guranja. Kasnije se desilo udaranje, a to da sam ja udario njega nema apsolutno nikakve istine, potpuno je izmišljeno," izjavio je za RTK2 Spasić.

Iz policije poručuju da se incident dogodio, ali da nije bilo fizičkog obračuna.

"Kosovska policija je izašla odmah na lice mesta, zapravo oni su bili tu i prema izjavama svedoka koji su bili na licu mesta nije bilo fizičkih kontakata, samo verbalno vređanje. Javni tužilac je naredio da se to obeleži u službenim listama, ali nije otvoren postupak," kazao je za RTK2 Hašani.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.