Prizren: Sutra promocija knjige Petra Sarića

Cenjeni srpski pisac sa Kosova i Metohije, Petar Sarić, održaće se sutra u Prizrenu promociju knjige – "I vremenu se zaturio trag". Sarićeva knjiga je skup od petnaestak "otvorenih i zatvorenih" pisama koje je, ovaj dobitnik nagrade "Meša Selimović" – uputio raznim ličnostima i institucijama.

"Predočavajući i slikajući dramatično stanje na Kosovu i Metohiji, posebno među Srbima, pisma je, između ostalih, uputio Džordžu Bušu, Bernaru Kušneru, vladici Amfilohiju, Dobrici Ćosiću i drugima. Iz pisama, ali i jedne pripovetke vidi se drama kosovskih Srba i piščeva nemogućnost da nešto promeni," navode iz Doma kulture Gračanica. 

Promocija će početi u 14 časova, a u zavisnosti od vremena, održaće se ili u prostorijama Bogoslovije, ili u atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu. O knjizi će govoriti – mr Marija Jeftimijević Mihajlović, prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i Petar Sarić.

Promociju organizuju Dom kulture "Gračanica", Bogoslovija "Sveti Kirilo i Metodije" i Kulturni centar "Sveti Spas". 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.